2012. február 24., péntek

750 gr Mosódió + 2 tasak, 150-160 mosáshoz - Jelenlegi ára: 2 600 Ft

A mosódió egy bőr- és környezetbarát mosószer. 750 gramm 150-160 mosáshoz elég, tehát nagyon gazdaságos. Jár hozzá 2 mosótasak is. Kapható még 150 gr-os kiszerelésben is 1 mosótasakkal, 690 Ft-ért.
Termékeim között található még mosószóda, szódabikarbóna, citromsav mosószappan, fehérítő foltsó,  himalája só,  sheavaj és natúr szappanok.  
RÉSZLETES LEÍRÁS:
A mosódió egy teljesen természetes, bőr- és környezetbarát növényi mosószer. A szappanfa-félék családjába tartozó Sapindus mukorossi termése (ennek a fajtának a legmagasabb a saponin tartalma), melynek természetes élőhelye India, Indonézia, Nepál és más Délkelet-Ázsiai országok, ahol évszázadok óta termesztik és használják mosáshoz. A dióhéjban lévő anyag, a saponin, egy kitűnő mosóerővel rendelkező természetes szappan, ami víz hatására enyhén habzani kezd és kioldódik a mosódió héjából. Ezt a dióhéjat használjuk mosószerként.
Környezetbarát:  A mosódió egy természetes növényi mosószer. Nem tartalmaz semmilyen káros vagy környezetszennyező anyagot, és 100%-ban lebomlik. Használata nem szennyezi a természetet, hiszen a környezetkímélő mosással megóvjuk vizeinket is, és nem terheljük azt különböző vegyszerekkel. A mosódió fákon terem, ami oxigént termel, így nemcsak felhasználásában, de „ előállításában” is rendkívül környezetbarát.
Bőrbarát:  A mosódió különösen bőrbarát. Csecsemők, kisgyermekek, érzékeny bőrűek és allergiások, vagy bőrbetegségben (Neurodermitis, ekcéma, pikkelysömör) szenvedők számára is kitűnő mosószer, mivel nem tartalmaz semmilyen káros vagy allergiakeltő anyagot. Használatával lemondhatunk a környezetszennyező,  allergizáló és bőrirritációt okozó anyagokat tartalmazó vegyszeres mosásról.
Kelme-barát:  A mosódió megóvja ruháit is, gyengéd a színekhez és a szövethez, a ruhák hosszabb ideig megőrzik élénk színüket és szerkezetük épségét. Még a legfinomabb gyapjú és selyem mosására is alkalmas.
Pénztárca-barát:  A mosódió kitűnő választás azok számára is, akik csökkenteni szeretnék a mosással járó egyre növekvő költségeket, hiszen a mosódióval való mosás rendkívül gazdaságos, és sokkal olcsóbb, mint a vegyszeres mosás. Egy adag (6-8 darab) mosódióval legalább 2-3-szor, de akár 4-szer is moshatunk, így fél kilónyi mosódió-héj akár 100-120 mosáshoz is elég, ez heti 4 mosás esetén fél évre elegendő!
Sokoldalú:  Felhasználása sokrétű, a mosáson kívül - különböző módon elkészítve –  egyéb célokra is felhasználhatjuk a háztartásban: mosogatáshoz, mosdáshoz, hajmosáshoz, autómosáshoz, felmosáshoz, sőt házi kedvenceink (kutya, macska) fürdetéséhez, ezen kívül hatásos a levéltetvek ellen is.
 A mosódió nemcsak mosáshoz használható: 6-8 dióhéjat 1 liter vízben 5-10 percig főzve olyan oldatot kapunk, mely használható samponként (nem habzik ugyan, de azért tisztít) akár házi kedvencek fürdetéséhez is, általános háztartási tisztítószerként, kézmosószerként, vagy levéltetvek ellen permetszerként.  
Ugyanez a főzet használható hígítva a ruhák kézi mosásához.
Érdekességek a mosódióról:  A mosódiófák talajvédő hatásúak, mivel ezek a hatalmas, akár 15 m magasra is megnövő fák megakadályozzák a talajerróziót. A fa viszonylag későn, 9-10 évesen kezd teremni, de még 90 évesen is hoz termést. A mosódiófákról minden évben legalább egyszer, de bizonyos fajtákról akár kétszer is szüretelhető termés, ami a helyi lakosságnak munkalehetőséget kínál. A mosódiófák ültetését az illetékes Minisztériumok is támogatják. Ezzel csökkenthető a lakosság elvándorlása a szegényebb régiókból, hiszen az ott élő embereknek a mosódió-gyűjtés és feldolgozás fontos bevételi forrást jelent. Az az érték, mely a mosódióhéj eladásából nyerhető, megmenti a fákat a kivágástól, és biztosítja újabb fák telepítését.
További előnye még a mosódió fáknak, hogy a termésben lévő szaponin távoltartja az élősködőket, ezért nem szükséges permetezni.



Jelenlegi ára: 2 600 Ft

Az aukció vége: 2012-02-28 08:11
. 750 gr Mosódió + 2 tasak, 150-160 mosáshoz - Jelenlegi ára: 2 600 Ft